Presse

Magasinet Kbh

Fyens Stiftidende

TrixyWorld

Anmeldelser

Specialklassen

Magasinet KBH ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pløjemark, girafbur, ubåd, sauna. Sådan starter det ofte for Specialklassen: Henvist til de mest tossede locations, publikum kan finde på. Og selvfølgelig kan Danmarks bedste impro comedy-gruppe få det sjoveste ud af hvad-som-helst.

Hvert show med Specialklassen er unikt, fordi publikums input er med til at skabe nye, spøjse knæk på komikken. Med faste impro-oplæg kringler comedy-trioen stikord i kategorierne steder, personer, hverdagsoptrin, reaktionsmønstre, jobtitler og meget andet. Så det genererer hypermusical, døvetolkning med udvidet kropssprog, og seancer med overgearede lydeffekter.

Denne aften på Bremen er grinefrekvensen som altid høj, når vi kommer vidt omkring i short form-improen, som Kasper Gattrup, Kasper Le Fevre og Rasmus Søndergaard har perfektioneret gennem de 6-7 år som Specialklassen. Særligt sjovt og opfindsomt, da de skal skabe en ghanesisk gyserfilm, som ingen andre tør vise – og også lige skal simultantolke den. Eller når en jobsamtale går amok fordi der skal veksles mellem en strøm af store, stærke følelser.

Publikum inviteres også til at deltage mere håndgribeligt i løjerne. Det kan være en udfordring, når der skal uddeles stød – til Le Fevre hvis han siger ”men” og til Søndergaard hvis han smiler. Andre hives på scenen til rekonstruktion af deres første møde på Roskilde Festival. Det er især komisk når parret, der skal be- og afkræfte affæren med lyde, ikke er helt enige.

Således er impro comedy i høj grad fuld af overraskelser, og ikke kun for publikum. For selvom Specialklassen har masser af impro-skabeloner og kender hinandens tankegange, kan de stadig overrumple hinanden så det indimellem kokser historien. Det giver kun ekstra charme, og det er faktisk ret befriende at der ikke altid er en afsluttende punchline. Bare snurrige historier og skøre situationer.

Man mærker at Gattrup, Le Fevre og Søndergaard har skuespilbaggrund, når de digter og fortæller alle mulige og umulige historier. Derfor er de også i gang med at udvikle long form-impro shows, hvor mere sammenhængende historier, karakterer eller temaer udfoldes i længere sketcher. Det sker på Play og Lygten St., og er mindst ligeså forrygende at overvære. Efter sidste tur på Play har jeg fået ny krumning på mit stjernetegn, og efter Lygten St. kommer jeg helt sikkert ikke til at date en låsesmed.

Sådan er det at være til Specialklassens shows: Man bliver en del af komikken. Om man er på scenen, slynger stikord ud eller bare griner med. Så efter tre forrygende shows med Danmarks bedste impro comedy-gruppe er det svært at få grinerynkerne glattet ud – og man har egentlig bare lyst til at komme afsted igen til nye grin. Det er der heldigvis masser af muligheder for, for de er aktuelle på Copenhagen International Impro Festival. Og de turnerer landet rundt!

Kilde: Magasinet KBH

Hylende morsom 10-års jubilæumsshow med hyldest til improen

Aarhus Update ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Musikhuset i Aarhus tog fredag aften imod Specialklassen. Det blev en aften med impro-comedy. Et musikalsk comedyshow af høj klasse, hvor publikum var en stor del af showet og fik brugt lattermusklerne.

Tre mænd iført hvid skjorte, sort slips og sorte bukser kom på scenen sprængfyldte med energi til deres 10-års jubilæumsshow. Rammerne var sat på forhånd, men hvad, der sker indenfor rammerne, er nyt hver aften. De improviserer sig på musikalsk og involverende vis gennem scener og sketches baseret på publikums idéer.

Selvsikkerhed i soveværelset

Lige fra starten henvendte Specialklassen sig til publikum. “Hvad har I drømt om at blive?” “Pilot, balletdanser” lød svarene fra salen. Straks efter brød de tre mænd ud i en musical om den blinde, der ville være pilot og om en dårlig danser, der ville være balletdanser. Derefter skiftede emnet til, hvor selvsikkerheden skal være mest i top. “I soveværelset” lød det højt og tydeligt fra en mand i salen. Kasper D. Gattrup sørgede for et lydunivers, og Rasmus Søndergaard mimede på underholdende vis den akavede situation. Så var vi i gang!

Ingen var fredet

Et par mænd blandt publikum blev hentet på scenen til et stykke, andre fik en fjernbetjening i hånden til at uddele stød, hver gang en skuespiller sagde noget bestemt, to blev interviewet og en mand lånte sin mobil ud til Specialklassen, der fandt en historie fra Facebook, som de tog udgangspunkt i. Komikerne var eminente til at fange detaljen.

Vi kom vidt omkring

Hver scene blev indledt og sat sammen af en prædiken. Her læste de tre komikere på skift højt af impro-bogen, hvor flere stand-upper blev nævnt som evangelister, mens publikum som menigheden måtte op at stå. Hvilken genre Specialklassen arbejdede med varierede. Vi kom omkring musical, radioprogram, film noir og gospel. Der var god variation.

Impro-teater kræver et medspillende publikum

Publikum var en blandet skare af unge og ældre af begge køn. Fra første færd var de klar med klapsalver og indlevelse. I den medspillende del skulle publikum lige i gang. Men da vi nåede til 2. del, blev der råbt i munden på hinanden. Emner som drømme, selvsikkerhed, fremtiden og tarmskyl blev publikum præsenteret for. Publikums historier i form af interviews eller ord, der blev råbt op til scenen, sørgede for temaerne. De blev på elegant vis flettet ind i vilde, skøre og løjerlige scenarier.

10-års erfaring

Specialklassen, der består af de professionelle skuespillere/komikere Kasper Le Fevre, Kasper D. Gattrup og Rasmus Søndergaard, har stået på scenen med Specialklassen i 10 år. Erfaringen skinnede tydeligt igennem, men også glæden ved at stå på scenen. De tre komikere supplerede hinanden godt og fik også hylet hinanden ud af den gennem absurde situationer og kommentarer. De kender hinandens styrker og svagheder. En fornøjelse at se den timing og kreativitet der gennemsyrede showet. Musikeren bag tangenterne sørgede for lydscenen. Han havde stor musikalitet og indlevelse, som showet fortjente.

5 stjerner

Det to timers lange show sluttede af med gospelsangen “Impro er Gud”. Showet var både gakket, sjovt, overraskende og ikke mindst imponerende. Vi var godt underholdt, og grinefrekvensen var høj. Et stående bifald og jubel var nærmest uundgåeligt.

Den dramatiske kvalitet af aftenens sketches var overvejende god. Den ene hylende morsom, mens en enkelt var langtrukken. Prædikenerne blev en anelse lange. Dem kunne jeg godt have været foruden. Men de fik trods alt scenerne til at hænge sammen. Komikerne gjorde det godt. Deres mimik og gestik er imponerende. Især Rasmus Søndergaard udfoldede sig her. Sangene bar præg af, det er impro, men teksterne kom tydeligt frem, hvilket er det vigtigste i stand-up.

Specialklassen er selv efter 10 år på scenen sprængfyldte med energi. Showet er en oplevelse for alle, der har lyst til en aften fyldt med grin og glæde. Så det er bare med at komme afsted. Vi uddeler 5 stjerner for en sjov aften i selskab med Specialklassen.

Kilde: Aarhus  Update

Specialklassen 10 års jubilæum

Magasinet KBH ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Og jeg tror!” Som den syngende signatur fra det satiriske musicalhit ’The Book of Mormon’ kan man ikke andet: Tro! For når impro-bogen kommer frem forkyndes det: Impro er Gud. Specialklassen er frelse.

Den trosretning er total top for mig, for blandt livets goder er der ikke meget bedre end at grine, højt og helligt. Det leverer Specialklassens impro-profeter hver gang! Og pludselig har de gjort det i 10 år, så nu skal deres impro-historie fortælles med pomp og pragt, pop og pral.

Og vi rejser os lystigt hver gang de på skift går i prædike(prikke)stolen og udbreder anekdoter og humoresker om Play-opstarten, talentpriser, knælende standup’ere, gallashows, et kæmpe dukkehus, tv-kendisser samt ikke mindst himmelske dyder som hovmod og ydmyghed.

Det er en herlig rammefortælling, som små mellemspil til de store latterbombende sketcher, hvor Specialklassen sagtens kan være med i den vanvittige inspirationskildes kådhed. Korrekt påklædning, oprigtige meninger, men fuldstændig skøre og skæve i udtryk. Et jubilæumsshow fuld af udvidede favoritskabeloner, der viser deres kreative spændvidde. Musikalsk er de helt på toppen, og teksterne er klart mere gennemarbejdede – uden at miste den befriende impro-kant, der giver det helt særlige udtryk af naturlig slapstick.

Rasmus Søndergaard, Kasper D. Gattrup og Kasper Le Fevre kaster sig som altid uforfærdet i hænderne på publikum – fysisk som tekstligt. Denne aften på Bremen har de blandt publikum fundet et par kække ”dukkeførere” som skal styre patient- og lægebevægelser på en gynækologisk klinik. Det bliver til en del gulvøvelse for den ene, imens den anden har en ret alternativ løsning på at varme et spekulum! Lidt senere skal der uddeles stød – og muligvis bliver de to (kvindelige) publikummer lidt mere ivrige på stødknappen, da location bliver valgt til Danske Bank.

Topscorere på latterskalaen er typisk Radio Top 3, hvor musik og sang gakker amok i smagløshed. Her får den ene Kasper den anden Kasper til at knække af grin over sangen, præsenteret af Rasmus som ”en genre, der er ligeså sjælden som stiv pik til begravelse: en svensk bøssevise” – og i pivhøj pitch får ”bøgen (bög) er smuk” øredøvende grin, pift og klap.

Et andet hit er musicalen om drengen der drømmer om at spille fodbold, imens hans far vil have at han trækker i dansetrikot – den omvendte Billy Elliot. Og så overrasker kombinationen af service manager, fysioterapeut, konfirmationsforberedelse og ’Dirty Dancing’ – der går ikke mange minutter før Kasper og Kasper har kringlet det der pokkers pop-citat: ”Nobody puts Baby in a corner,” og grinene brager igen da talen falder på en vandmelon.

Et klassisk eksempel på det eminente samspil, der er med til at gøre Specialklassen til Danmarks bedste impro comedy-gruppe. De kan få det sjoveste ud af hvad-som-helst, og de kommer vidt omkring genrer og stilarter. Således heftige lydeffekter på en non-date, i fængsel med film noir, til begravelse af genbrugsfyr, døvetolket teleportering og den helt store gospelhype med ReChoired: ”Vi er de frelste – impro er Gud.”

Som altid er stemningen fantastisk og entusiastisk hos publikum, der livligt kaster stikord, stød og SoMe-kommentarer ind i det show, der kun er blevet vildere og sjovere gennem de 10 fede år med Specialklassen. Som publikum er vi også avanceret fra fjantede elever, der læner sig op ad eftersidninger, til en stærk menighed, der er lige om hjørnet til frelse. For vi tror!

Kilde: Magasinet KBH

700 gymnasieelever griner af Specialklassen

JydskeVestkysten ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Haderslev: 700 gymnasieelever griner af Specialklassen
Af Anders Hjelmer Paulsen

Katedralskolens 700 gymnasieelever fik i den grad brugt lattermusklerne i torsdags, da de var samlet på kulturhuset Harmonien til comedy. De fire skuespillere fra teatergruppen “Specialklassen” havde ikke forberedt sig op til showet, for alt på scenen var ren improvisation.Men det betød ikke, at showet virkede uforberedt. Den ene improviserede punchline blev affyret efter den anden, og sådan forsatte det hele forestillingen igennem. Og publikum var med hele vejen.– Det kan godt være angstprovokerende at skulle finde på det hele på scenen, men vi er jo fire skuespillere, som hele tiden er parate til at gribe enhver mulighed for at lave sjov. Og når man ved det, så tør man også gå efter det første og bedste, der kommer frem i hovedet, siger Kasper Nielsen fra “Specialklassen”.”Specialklassen” blev for alvor kendte, da de sidste år

Der blev spyttet på scenen, grinet i salen og underholdt

Syddjurs  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

RØNDE – Der blev spyttet på scenen, grinet i salen og underholdt i stor stil, da de fire friske fyre fra Specialklassen onsdag d. 22 marts besøgte Hotellet i Rønde.

Stemningen var høj og publikum var i den grad med, da Impro gruppen Specialklassen underholdte til VærelZe 313’s sidste arrangement i dette forår.Til forskel fra almindeligt stand-up så tager Impro Comedy i høj grad udgangspunkt i de input, som publikum kommer med. Heldigvis var det et særdeles veloplagt publikum, som mødte op onsdag aften.

Der blev givet tilråb, der satte Specialklassen på nogle udfordrende opgaver. Specialklassen var fra start opmærksomme på publikums behov, og satte gang i en speeddating, hvor Frida, der går i 1. g. på Rønde Gymnasium, blevet hevet op på scenen og præsenteret for de forskellige fyre, man kan risikere at løbe ind i på en speeddate: Spejderdrenge, bedemænd og en enkelt højreorienteret.

7,50 kr. – The musical

Under titlen ”Når musicals er værst” blev der improviseret en musical med titlen 7,5 kr. Underholdningen var i absolut særklasse, da der på ægte musicalvis blev sunget om den lille forældreløse Jens, der solgte burgers på parkeringspladsen til 7,50 kr, og som i løbet af blot 5 min. fik opbygget et burger imperium, blev genforenet med sin far og præsenteret for en mand, der svedte friture. Musicalen endte i smuk firstemmig klang, der slog en smuk knude på den noget uortodokse fortælling.

I 2011 underholdte Specialklassen til Zulu Comedy Galla med nummeret ”Alibi”, hvor to skuespillere en efter en skal fortælle den samme historie, mens en tredje forsøger at mime, hvad de skal sige. Det endte i en fortælling om en klejnsmed som undervejs forvandlede sig til pølsemand, og hvad der startede med at være en kakerlak, endte som en vampyr tandfe. Kort sagt: Underholdning i absolut særklasse.